Agri Wiellader

JCB is het enige merk dat specifieke wielladers voor de landbouw bouwt, en niet gewone wielladers aanpast aan de landbouw.

Vermogen/gewichtsverhouding

De JCB agri wielladers hebben een zeer hoog vermogen tov het gewicht van de machine waardoor ze aan snelheid en kracht winnen om de kuil op te rijden, en dit zonder al te veel lawaai te maken.

Aandrijving

Om aan lage snelheid een groot duwvermogen te creƫren heeft men een transmissie met regelbare koppelomvormer bij deze machines.

Hydraulische toepassingen

De JCB agri wielladers kunnen aan een laag toerental toch een hoog hydraulisch vermogen leveren wat ideaal is voor bijvoorbeeld een kuilverdeler. Anderzijds zal de machine hierdoor ook veel minder verbruiken dan wanneer men constant aan hoge toeren moet werken om aan lage snelheid toch voldoende hydraulische kracht te hebben.

Comfort

Een machinist die comfortabel kan werken is een productieve machinist. Daarom kunnen alle instellingen aangepast worden aan de eigen voorkeur. Andere toevoegingen die het comfort verhogen zijn: verwarmde zetels en spiegels, air conditioning, en veel opbergruimte.