JCB

jcb logo

Overzicht JCB machines

Joseph Cyril Bamford begon in 1945 een bedrijfje in kipwagens voor de landbouw. Nu, zo'n zeventig jaar later is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste grondverzetmachineproducenten. Met 22 fabrieken op 4 continenten en meer dan 750 dealers vind je over de hele wereld JCB machines terug. 

Het motto van de oprichter van het bedrijf was 'jamais content' nooit tevreden. In die filosofie heeft JCB steeds vernieuwingen doorgevoerd en heeft het zo een heel aantal producten dat men nergens anders vindt. De graaflaadcombinatie is een uitvinding van JCB, en het bedrijf is ook veruit de grootste producent van deze machines. In 1979 was het bedrijf een pionier op het vlak van verreikers, tegenwoordig is 1 op de 3 verkochte verreikers wereldwijd nog steeds een JCB. De Teletruk vind je nergens anders, alleen bij JCB, netzoals de Fastrac of de agriwielladers!

Het laatste nieuws binnen het gamma is de 11 ton graafmachine op banden, de hydradig. Deze machine zal het hele segment van kleinere bandengravers blijvend beïnvloeden. De machine werd vanaf nul hertekend terwijl men alle verzuchtingen van de klanten in het achterhoofd hield. Het resultaat is een onovertroffen machine op het vlak van zichtbaarheid, performantie, stabiliteit en service!