Terug naar nieuws

Nieuwe JCB JS110W Hydradig voor wegenbouw Van Menen uit Oostrozebeke

Vandaele Machinery wenst Patrick Van Meenen en Tom Taelman van wegenbouw Van Meenen uit Oostrozebeke veel succes met de aankoop van de nieuwste JCB JS110W hydradig TAB T4F bandenkraan.

De Hydradig is momenteel het paradepaardje binnen het JCB gamma. Deze bandenkraan maakt zichzelf uniek doordat de gehele aandrijflijn, motorisatie en opslagtanken zich in het chassis bevindt. Welke resultaten brengt dit teweeg vraagt u zich af?

  1. Enorm Verlaagd zwaartepunt van 75 cm waaruit onevenaarbare stabiliteit in iedere positie voortvloeit. Harde cijfers? Zonder afstempeling geniet de Hydradig van een voorwaartse hefcapaciteit van 1690 kg bij volledig uitgestrekte arm op 4m hoogte. Zijwaarts wordt dit 1100 kg.
  2. De bovenwagen is uitzonderlijk compact en heeft een gestroomlijnd design. Hierdoor geniet met van een zicht op alle vier de banden in iedere welke positie. Standaard 8 LED werklichten zorgen ervoor dat u dag en nacht ongehinderd kan te werk gaan. De maximale oversteek van de bovenwagen werd gereduceerd tot 12 cm waardoor werken in krappe omgevingen kinderspel worden.
  3. Onevenaarbare 4-wielaangedreven wegervaring van 40 km/u door de traploze, single-speed, hydrostatische transmissie aangedreven door de 109 pk JCB Ecomax motor. Standaard opties zoals cruise-control en uitschakelbare geveerde giek dragen enkel maar bij tot de uitzonderlijke stabiele wegervaring. Van Meenen heeft gekozen voor de “reverse-steer” optie waardoor de machinist altijd zowel voorwaarts en achterwaarts naar dezelfde kant moet opsturen.
  4. Tijdswinst bij uitvoeren van dagelijks onderhoud doordat alle controlepunten en vultanken vanop de grondniveau te bereiken zijn. Nooit zal de machinist nog op de bovenwagen moeten rondwandelen om controles uit te voeren. Het risico bij uitglijden bij koudere weersomstandigheden is hierdoor ook nihil.

Kortom een complete bandenkraan die het badeendgevoel van een conventionele bandenkraan doet vervagen. Nogmaals Proficiat aan de firma wegenbouw Van Meenen!

17
02
2017