JCB breidt elektrisch gamma verder uit

JCB gaat volop voor 100 % elektrisch en lanceert een mooi E-Tech gamma.  De machines zijn 100 % elektrisch, hebben geen uitstoot, maken bovendien veel minder lawaai en dit allemaal zonder de prestaties te beïnvloeden.

JCB neemt vandaag de leiding in het maken van elektrische machines, geen enkele andere machinebouwer heeft reeds zoveel expertise als JCB.

Elektrische verreiker

43 jaar geleden lanceerde JCB als eerste een verreiker op de markt. Nu, anno 2020, is JCB wereldmarktleider op gebied van verreikers en komt de machinebouwer terug revolutionair uit de hoek met een elektrische verreiker.

De 525-60 E is een volledig elektrische verreiker, ontworpen om dezelfde prestaties te leveren als de dieselvariant. De E-tech verreiker maakt gebruik van 2 elektromotoren: één voor de aandrijflijn (17kW) en een tweede (22kW) voor het aandrijven van het hydraulisch systeem.  

De buitenafmetingen zijn dezelfde zoals het dieselmodel, het maximale hefvermogen is 2.500 kg met een maximale belasting van 2.000 kg op de volledige hefhoogte van 6 meter.

De machine is ontworpen om te voldoen aan de huidige en toekomstige behoeften van klanten in verschillende industriële sectoren.  Er is geen uitstoot en is daarom zeer geschikt voor het werken in stallen, opslagloodsen, tunnels, ... 

Elektrische minigraver

JCB lanceerde reeds eerder de elektrische minigraver, nieuw is dat de machine nu uitgerust is mét cabine.  Dit maakt de elektrische minigraver ook aantrekkelijk in landen met een kouder en natter klimaat zoals België.  De 19C-IE beschikt over elektrisch verwarming in de cabine om de ramen en werkplek voor de machinist te verwarmen, zonder invloed te hebben op de prestaties van de machine.  De superieure batterijcapaciteit maakt het mogelijk om een volledige ploegendienst te draaien met deze machine.

Dumpster HTD-5E

De populaire dumpster krijgt een elektrisch versie.  De HTD-5e E dumpster is een hoogkiepmodel met een laadvermogen van 500 kg.

Nieuw is dat de machine een Ride-On SmartStep krijgt voor de machinist.  De dumpster komt tot stilstand als de machinist tijdens het rijden van de trede afstapt, maar de hydrauliek van de kiepbak blijft gewoon werken.

De belangrijkste kenmerken zijn

9kW elektromotor met een rijsnelheid tot 3 km / u
Maximale oplaadtijd van twee uur
Geen uitstoot
500 kg laadvermogen en 1.450mm overkiephoogte
Mogelijkheid tot SmartStep

 

 

01
12
2020