Magni

Ga naar de Magni machines

Magni: een familie van ondernemers in de metaalverwerkende nijverheid sinds de jaren '50.

Pietro Magni, werktuigkundige, hersteller van tractoren en eerst fabrikant van landbouwvoertuigen dan van torenkranen voor de bouwindustrie, heeft Fargh SpA opgericht in 1972, samen met zonen Riccardo en Giorgio, en dochter Franca om hydraulische kranen te ontwerpen en bouwen.

In 1980 ontwierp en maakte hij de eerste telescopische heftruck in continentaal Europa, de Fargh 4000 FS met gepatenteerde giek.

In 1981 volgde Riccardo Magni zijn vader op nadat deze laatste stierf door een werkongeval. Riccardo Magni ontwikkelde de Fargh 5000 RT en de Fargh 3000 RT uit het eerste prototype. Dit waren toentertijd extreem baanbrekende modellen die de basis vormen voor een joint-venture met de Manitou groep die uiteindelijk meer dan 27 jaar zou duren en eindigde in mei 2009.

Gedurende deze lange periode breidde Riccardo Magni het bedrijf uit tot een enorme omvang en verwierf hij meer dan 40 nationale en internationale patenten, die alle betrekking hadden tot roterende en niet-roterende verreikers. In de tweede helft van 2012 vond hij dat het nog te vroeg was om op pensioen te en met een hoofd vol uitstekende nieuwe ideeën over verreikers, herhaalde Riccardo Magni hetgeen zijn vader 30 jaar daarvoor had gedaan en hetgeen tot de oprichting van een grote onderneming leidde: Magni verreikers srl. was een feit. Samen met zijn zonen Carlo en Eugenio, en dochters Carlotta en Chiara runt hij het bedrijf.

We kunnen stellen, dat Riccardo Magni zijn persoonlijke ontwerpervaring, zijn voortdurende contacten met de klanten, dealers en monteurs gedurende de afgelopen 30 jaar, plus zijn bijdrage van nieuwe ideeën, de weg heeft vrijgemaakt voor de tweede generatie roterende verreikers.